clanky_uvodni

Vše, co by vás mohlo zajímat

Články

 

Svatomartinské menu

Svatý Martin se blíží mílovými kroky. Podle předpovědí meteorologů sice nepřijede na bílém koni, zato na našem menu nebude chybět bílá husa. Nemusíte spoléhat jen na pátek 11. 11., speciální husí nabídku připravíme od pondělí 7. do soboty 12. listopadu.
Číst více

Degustační večeře - zvěřina

Lovecká sezóna je tady! A s ní i naše nabídka skvělého večera s vybranými jídly ze zvěřiny. Nenechte si ujít pětichodové degustační menu v Bistru Helen, které připravil šéfkuchař Tomáš Juřík. Ochutnáte třeba topinamburový krém s raviolou plněnou jelením masem, kančí ragú nebo dančí hřbet.
Číst více

V neděli se doma nevaří!

Udělejte si v neděli pohodu. Nemusíte vařit ani se o nic starat. Po letní sérii brunchů jsme se rozhodli nabídnout vám od září zajímavé menu každou neděli. Můžete si být jistí, že pokaždé vás čeká nějaká novinka.
Číst více

Léto v Helen: Víkendové večerní grilování a nedělní brunche

Do Bistra Helen přichází léto v plné parádě a my jsme na něj připraveni. Využijte teplé večery a přijďte k nám v pátek a sobotu na grilované speciality. Každou druhou neděli pro vás připravujeme brunche.
Číst více

Bistro Helen: Nový šéfkuchař, nové plány. Vaříme celý den.

Naše bistro rozšířilo otvírací dobu. A s příchodem nového šéfkuchaře Tomáše Juříka i nabídku poledního menu a stálou kartu. Od osmé hodiny ranní zde dostanete sladké i slané snídaně, které doplňuje celodenní nabídka chlebíčků, snacků a dezertů z vitríny. Samozřejmě s výbornou kávou, čaji a domácími limonádami. Obědové menu sestavujeme tak, aby uspokojilo milovníky masa i vegetariány. Až do večera si pak mohou hosté vybrat ze stálé karty několik zajímavých specialit.
Číst více

Je jaro, čas probouzení

Přichází jaro. Slunce probouzí přírodu po zimním spánku. Dny se začínají prodlužovat, prohřívat a probarvovat. Možná se i ve vás začíná probouzet chuť pro změny. Na jaře všechno polehounku procitá. Příroda se pomalu rozkoukává a nabírá sílu a energii do dalších ročních období. Den získává převahu nad nocí. Slunce nabírá na síle a možná nás i inspiruje a svými paprsky říká „Probouzej se a žij!"
Číst více

LOBSTER FOOD FEST - Jarní festival dobrého jídla a pití

Máte rádi dobré jídlo a pití, pohodovou atmosféru, akce a festivaly, kde ochutnáte něco nevšedního? Stavte se 2. dubna na Lobster Food Festival do nové budovy Envelopa Office Center (křižovatka třídy Kosmonautů / 17. listopadu). Ochutnáte speciality z pěti olomouckých podniků doplněné výborným pivem, vínem a domácími pálenkami.
Číst více

Žiju dobře: Vědomí a vědomý život

Pojem vědomí můžeme prozkoumávat z mnoha směrů. Jednoduše řečeno je to schopnost uvědomovat si sebe sama, svoje okolí i svoje vnitřní pohnutky a prožívání. Zároveň i uvědomování si svých reakcí na vnitřní a vnější podněty. Je to schopnost správně interpretovat vlastní prožitky, uvědomovat si vlastní emoce a motivy k našemu chování.
Číst více