clanky_uvodni

Vše, co by vás mohlo zajímat

Články

 

Žiju dobře
Článek: Otužování - pouze trend, nebo zdraví prospěšná aktivita?

Otužování je hitem posledního půlroku, kterého si všímám snad všude kolem sebe. Nejsem si jistá, zda tento trend "rozjel" ledový muž Wim Hof se svou metodou, nebo zda za popularitou otužování stojí pandemie covid-19, protože do fitness center se nesmí. Co nám otužování přináší? A co to vlastně je?
Číst více

Článek: Jak si v lednu udržet zdravé tělo i mysl

Je to tady, nový rok 2021 začal, máme za sebou první měsíc. Co nám přinese a jaký bude, si teď můžeme “jen” představovat a přát si. Věřím, že většina z nás si přeje, abychom byli zdraví! I s ohledem na současnou situaci vidím, že hodnota zdraví v našich životech roste. Zdraví, to není jen absence nemoci, ale je to dynamická rovnováha v oblasti tělesné, duševní i sociální! Péčí o všechny tyto oblasti pak můžeme své zdraví aktivně podporovat.
Číst více

Take-away a rozvoz

Naši milí zákazníci, sice jsme museli zavřít bistro, ale nemějte strach, my se jen tak nedáme! Otevřeli jsme výdejní TAKE-AWAY okno a spustili rozvoz.
Číst více

Helen charitativní bazárek

Nepropásněte oblíbený bazárek, plný krásných a zachovalých kousků, které rozzáří váš šatník a zároveň rozzáří oči někomu jinému. Tak se dělá dvojitá radost. Celý výtěžek věnujeme na handbike pro Tomáše Fojtíka. #kdyzpomocdelaradost #delamedobrotu
Číst více

Zdravé vánoční mlsání, jde to vůbec dohromady?

Pomalu se nám blíží konec roku, advent a vánoční svátky, které jdou ruku v ruce s hojností, dobrým jídlem a tradičním vánočním cukrovím. Ale proč se vlastně peče vánoční cukroví? Kde se tato tradice, která má u nás hluboké kořeny, vlastně vzala?
Číst více

Fermentace

Je tady podzim a příroda nám stále ještě nabízí velkou hojnost svých plodů, které můžeme různými způsoby uchovávat na zimu. A já bych se dnes ráda podívala na jeden z nejstarších způsobů uchovávání potravin - na fermentaci nebo-li kvašení.
Číst více

Návod: Jak připravit TIBI limonádu

Kvašení je teď velmi populární, a jak už je známo, my v Helen ho prostě milujeme! A nekvasíme jen zeleninu v kuchyni, ale i nápoje za barem! Staráme se totiž o tibi, což nejsou žádní domácí mazlíčci, jak by si možná někteří mohli myslet, ale mikroorganismy, které osidlují drobné krystalky a živí se cukrem.
Číst více

Přednáška: Podpořte svůj imunitní systém

Přednáška s Mgr. Kateřinou Gálovou - průvodkyní životního stylu, fyzioterapeutkou, trenérkou a výživovou poradkyní, na které se dozvíte, jak na podzim a v zimě podpořit imunitu.
Číst více