
Vše, co by vás mohlo zajímat
Články
Take-away a rozvoz
Naši milí zákazníci, sice jsme museli zavřít bistro, ale nemějte strach, my se jen tak nedáme! Otevřeli jsme výdejní TAKE-AWAY okno a spustili rozvoz.
Číst víceHelen charitativní bazárek
Nepropásněte oblíbený bazárek, plný krásných a zachovalých kousků, které rozzáří váš šatník a zároveň rozzáří oči někomu jinému. Tak se dělá dvojitá radost.
Celý výtěžek věnujeme na handbike pro Tomáše Fojtíka.
#kdyzpomocdelaradost
#delamedobrotu
Číst víceZdravé vánoční mlsání, jde to vůbec dohromady?
Pomalu se nám blíží konec roku, advent a vánoční svátky, které jdou ruku v ruce s hojností, dobrým jídlem a tradičním vánočním cukrovím. Ale proč se vlastně peče vánoční cukroví? Kde se tato tradice, která má u nás hluboké kořeny, vlastně vzala?
Číst víceFermentace
Je tady podzim a příroda nám stále ještě nabízí velkou hojnost svých plodů, které můžeme různými způsoby uchovávat na zimu. A já bych se dnes ráda podívala na jeden z nejstarších způsobů uchovávání potravin - na fermentaci nebo-li kvašení.
Číst víceNávod: Jak připravit TIBI limonádu
Kvašení je teď velmi populární, a jak už je známo, my v Helen ho prostě milujeme! A nekvasíme jen zeleninu v kuchyni, ale i nápoje za barem! Staráme se totiž o tibi, což nejsou žádní domácí mazlíčci, jak by si možná někteří mohli myslet, ale mikroorganismy, které osidlují drobné krystalky a živí se cukrem.
Číst vícePřednáška: Podpořte svůj imunitní systém
Přednáška s Mgr. Kateřinou Gálovou - průvodkyní životního stylu, fyzioterapeutkou, trenérkou a výživovou poradkyní, na které se dozvíte, jak na podzim a v zimě podpořit imunitu.
Číst víceSrpen - období sklizně, zavařování a uchovávání potravin na zimu
Je tady srpen, období vrcholu sklizně toho, co jsme letos zasadili. Je to období, kdy máme možnost uchovat si, zavařit či usušit něco z těchto plodů na zimní část roku a proto pojďte této příležitosti využít.
Číst víceNěco o nás
O čem je náš koncept? Také jídlo a z jakých surovin u nás najdete? A proč nemáme otevřeno 7 dní v týdnu? To vše se dozvíte v tomto článku.
Číst více