
Vše, co by vás mohlo zajímat
Články
Bistro Helen: Nový šéfkuchař, nové plány. Vaříme celý den.
Naše bistro rozšířilo otvírací dobu. A s příchodem nového šéfkuchaře Tomáše Juříka i nabídku poledního menu a stálou kartu. Od osmé hodiny ranní zde dostanete sladké i slané snídaně, které doplňuje celodenní nabídka chlebíčků, snacků a dezertů z vitríny. Samozřejmě s výbornou kávou, čaji a domácími limonádami. Obědové menu sestavujeme tak, aby uspokojilo milovníky masa i vegetariány. Až do večera si pak mohou hosté vybrat ze stálé karty několik zajímavých specialit.
Číst víceJe jaro, čas probouzení
Přichází jaro. Slunce probouzí přírodu po zimním spánku. Dny se začínají prodlužovat, prohřívat a probarvovat. Možná se i ve vás začíná probouzet chuť pro změny. Na jaře všechno polehounku procitá. Příroda se pomalu rozkoukává a nabírá sílu a energii do dalších ročních období. Den získává převahu nad nocí. Slunce nabírá na síle a možná nás i inspiruje a svými paprsky říká „Probouzej se a žij!"
Číst víceLOBSTER FOOD FEST - Jarní festival dobrého jídla a pití
Máte rádi dobré jídlo a pití, pohodovou atmosféru, akce a festivaly, kde ochutnáte něco nevšedního? Stavte se 2. dubna na Lobster Food Festival do nové budovy Envelopa Office Center (křižovatka třídy Kosmonautů / 17. listopadu). Ochutnáte speciality z pěti olomouckých podniků doplněné výborným pivem, vínem a domácími pálenkami.
Číst víceŽiju dobře: Vědomí a vědomý život
Pojem vědomí můžeme prozkoumávat z mnoha směrů. Jednoduše řečeno je to schopnost uvědomovat si sebe sama, svoje okolí i svoje vnitřní pohnutky a prožívání. Zároveň i uvědomování si svých reakcí na vnitřní a vnější podněty. Je to schopnost správně interpretovat vlastní prožitky, uvědomovat si vlastní emoce a motivy k našemu chování.
Číst víceBistro Helen: Ochutnejte naše chlebíčky
Vajíčkový, sýrový nebo řepný? Ochutnejte opravdové chlebíčky. V naší vitríně najdete ty nejlepší dobroty - od zákusků, pečiva, domácích zavařených produktů až po naše vymazlené netradiční chlebíčky. Sýrový, řepný, tvarůžkový nebo škvarkový. Pomazánky jsou z lokálních surovin, plné chutí a energie. To je práce cukrářky Karolíny a kuchařského dua Magdaléna a Dan.
Číst víceŽiju dobře: Zdroje energie v našem životě
V dnešní době jsme vystaveni mnoha neustále měnícím se podnětům. V průběhu dne nás potkávají stále nové situace, které řešíme a které vyžadují naši pozornost a vynaložení energie, tzv. stresory. Naše tělo se umí dokonale adaptovat na tyto vzniklé situace, má to v popisu práce – přežít. Krátkodobý stres je pro tělo relativně v pořádku a umí s ním pracovat.
Číst víceBistro Helen: Vyzkoušejte naše nové menu
S novým rokem jsme vám připravili i nový jídelní lístek. Nápaditá jídla s oblíbenými i nečekanými kombinacemi chutí vymyslel společně s naší kreativní kuchařkou Magdalénou Tomečkovou také Tomáš Juřík, který brzy posílí naše řady.
Číst více