clanky_uvodni

Vše, co by vás mohlo zajímat

Články

 

Bistro Helen: Nový šéfkuchař, nové plány. Vaříme celý den.

Naše bistro rozšířilo otvírací dobu. A s příchodem nového šéfkuchaře Tomáše Juříka i nabídku poledního menu a stálou kartu. Od osmé hodiny ranní zde dostanete sladké i slané snídaně, které doplňuje celodenní nabídka chlebíčků, snacků a dezertů z vitríny. Samozřejmě s výbornou kávou, čaji a domácími limonádami. Obědové menu sestavujeme tak, aby uspokojilo milovníky masa i vegetariány. Až do večera si pak mohou hosté vybrat ze stálé karty několik zajímavých specialit.
Číst více

Je jaro, čas probouzení

Přichází jaro. Slunce probouzí přírodu po zimním spánku. Dny se začínají prodlužovat, prohřívat a probarvovat. Možná se i ve vás začíná probouzet chuť pro změny. Na jaře všechno polehounku procitá. Příroda se pomalu rozkoukává a nabírá sílu a energii do dalších ročních období. Den získává převahu nad nocí. Slunce nabírá na síle a možná nás i inspiruje a svými paprsky říká „Probouzej se a žij!"
Číst více

LOBSTER FOOD FEST - Jarní festival dobrého jídla a pití

Máte rádi dobré jídlo a pití, pohodovou atmosféru, akce a festivaly, kde ochutnáte něco nevšedního? Stavte se 2. dubna na Lobster Food Festival do nové budovy Envelopa Office Center (křižovatka třídy Kosmonautů / 17. listopadu). Ochutnáte speciality z pěti olomouckých podniků doplněné výborným pivem, vínem a domácími pálenkami.
Číst více

Žiju dobře: Vědomí a vědomý život

Pojem vědomí můžeme prozkoumávat z mnoha směrů. Jednoduše řečeno je to schopnost uvědomovat si sebe sama, svoje okolí i svoje vnitřní pohnutky a prožívání. Zároveň i uvědomování si svých reakcí na vnitřní a vnější podněty. Je to schopnost správně interpretovat vlastní prožitky, uvědomovat si vlastní emoce a motivy k našemu chování.
Číst více

Bistro Helen: Ochutnejte naše chlebíčky

Vajíčkový, sýrový nebo řepný? Ochutnejte opravdové chlebíčky. V naší vitríně najdete ty nejlepší dobroty - od zákusků, pečiva, domácích zavařených produktů až po naše vymazlené netradiční chlebíčky. Sýrový, řepný, tvarůžkový nebo škvarkový. Pomazánky jsou z lokálních surovin, plné chutí a energie. To je práce cukrářky Karolíny a kuchařského dua Magdaléna a Dan.
Číst více

Žiju dobře: Zdroje energie v našem životě

V dnešní době jsme vystaveni mnoha neustále měnícím se podnětům. V průběhu dne nás potkávají stále nové situace, které řešíme a které vyžadují naši pozornost a vynaložení energie, tzv. stresory. Naše tělo se umí dokonale adaptovat na tyto vzniklé situace, má to v popisu práce – přežít. Krátkodobý stres je pro tělo relativně v pořádku a umí s ním pracovat.
Číst více

Akce: Valentýnské menu

doplnit
Číst více

Bistro Helen: Vyzkoušejte naše nové menu

S novým rokem jsme vám připravili i nový jídelní lístek. Nápaditá jídla s oblíbenými i nečekanými kombinacemi chutí vymyslel společně s naší kreativní kuchařkou Magdalénou Tomečkovou také Tomáš Juřík, který brzy posílí naše řady.
Číst více