
Vše, co by vás mohlo zajímat
Články
Bistro Helen: Vyzkoušejte naše nové menu
S novým rokem jsme vám připravili i nový jídelní lístek. Nápaditá jídla s oblíbenými i nečekanými kombinacemi chutí vymyslel společně s naší kreativní kuchařkou Magdalénou Tomečkovou také Tomáš Juřík, který brzy posílí naše řady.
Číst víceŽiju dobře: Svoboda
Začal nám nový rok, rok plný dvojek, rok, který stojí na svém začátku a my zatím nevíme, co nám přinese, jaký bude. Nechme se překvapit a pojďme ho zkusit prožít, den za dnem a buďme odvážní dělat věci, tak jak cítíme. Pojďme vidět mosty, tam kde druzí vidí jen díry. Pojďme hledat to, co nás naplňuje, co nám dodává energii, co nám pomáhá být teď a tady. A to přesně budeme zkoumat i následující rok v rámci skupiny Žiju dobře, budeme objevovat nová témata, které s vámi budeme sdílet a rozvíjet.
Číst víceBeseda: Margit Slimáková
Interaktivní beseda s PharmDr. Margit Slimákovou, specialistkou na zdravotní prevenci a výživu v Bistro Helen. Hlavním tématem besedy bude hledání odpovědi na otázku, jak najít svobodu ve stravování. Jak se zorientovat v obrovském množství informací a doporučení ve výživě, kterých je plný internet.
Číst víceŽiju dobře: Vděčnost
Příroda nám letos ještě před první adventní nedělí nadělila krásný dárek. Ne pro všechny a ne za každé situace je první sníh příjemnou nadílkou, ale pro nás v Žiju dobře povětšinou byl. Až na „malé" komplikace, kdy jsme někteří zjistili, že pro návrat domů potřebujeme náhon na všechny čtyři nebo že otevřená kabelka bez zipu prostě není na zimu to nejlepší, to byl okamžik, který nás naplnil pestrými emocemi a vzpomínkami.
Číst víceŽiju dobře: Laskavosti není nikdy dosti
Každý náš den může být plný laskavostí. Těch drobných, zdánlivě obyčejných věcí, které většinou ty, kteří je věnují, nic moc nestojí. Obdarovaným ale mohou změnit (nejen) den. Je jen na nás, zda si jich budeme všímat nebo je přehlédneme.
Číst víceVánoční cukroví
Stejně jako minulý rok, i letos se vydáme cestou tradičně netradičního cukroví. Jde nám o to, aby cukroví bylo nejen krásné na pohled, ale stejně tak i chutné a poctivé. Potěší navíc každého, kdo trpí alergií na lepek a všechny, kdo chtějí mlsat bez výčitek. Naše vánoční cukroví je totiž zcela bez bílé mouky a bílého cukru.
Číst víceWorkshop: Adventní věnce s Pavlínou Šiškovou
Advent klepe na dveře a adventní věnec nebo svícen je nezbytnou nutností. Na našem workshopu si vyrobíme LUXUSNÍ adventní věnec či svícen, který bude krásnou ozdobou celé 4 týdny až do Vánoc. O vedení workshopu se postará Pavlína Šišková z Šiška decor.
Číst víceBeseda: Na kus řeči s Vítězslavem Vurstem
Hned při prvním kontaktu na Vás zapůsobí jeho smysl pro humor, nadhled, lehkost a vřelé srdce.
Pojďme si v laskavé atmosféře povídat s kaplanem z mobilního hospice Nejste sami, Vítězslavem Vurstem, o respektu k životu, o jeho cestě k tomuto poslání a vnímání životního smyslu, hodnot a možnostech k radostnějšímu prožití života.
Číst více