NÁVOD
Jak připravit tibi limonádu
Tibi limonáda aneb osvěžující fermentovaný nápoj z Tibi krystalů
Kvašení je teď velmi populární, a jak už je známo, my v Helen ho prostě milujeme! A nekvasíme jen zeleninu v kuchyni, ale i nápoje za barem! Staráme se totiž o tibi, což nejsou žádní domácí mazlíčci, jak by si možná někteří mohli myslet, ale mikroorganismy, které osidlují drobné krystalky a živí se cukrem.
Voda, kde tibi "žijí" obsahuje velmi podobné druhy laktobacilů, laktokoků i kvasinek stejně jako mléčný kefír, avšak není to úplně to samé. Tibi krystalkům se nejvíc daří v cukrové vodě, kde postupně štěpí všechen přidaný cukr a vytváří z něj hlavně kyselinu mléčnou, alkohol a oxid uhličitý. Proto jsou limonády z tibi perlivé.
sssss
- ss